Ako druhy dreva ovplyvňujú chuť grilovaných pokrmov
Úvod » Blog » Ako druhy dreva ovplyvňujú chuť grilovaných pokrmov
Dubové drevo – Je vhodné na červené a bravčové mäso, rovnako tak na ryby. Spôsobuje silnú dymovú chuť, ktorú oceníte predovšetkým na poriadnom steaku.
Javor – Vhodný na bravčové mäso, hydinové, zeleninu aj syry. Má na svedomí jemne sladkastú, decentne dymovú chuť.
Jelša – Ideálna pre milovníkov rýb a diviny. Vykúzli chuť s náznakom sladkých tónov.
Čerešňa – Hoci sa vám to môže zdať neobvyklé, grilovať samozrejme môžete aj na dreve z ovocných stromov. Práve čerešňa spôsobuje jemne sladkú ovocnú chuť. Hodí sa snáď ku každému mäsu.
Jabloň – Odporúčame ju najlepšie k mäsu hovädziemu, hydinovému aj bravčovému. Poteší vás výraznejšou ovocnou chuťou pretkanou jemne nasladlými tónmi.